To Do

Wandel/fiets
Eet/drink
Ontspan/bemin
Fiets langs de Durme of de Schelde

Fiets langs de Durme of de Schelde

eigenzinnige koppigheid en een perfect stukje macadam

Baan je een weg tussen groene oevers, slikken en schorren langs de pittoreske Stille Watersdorpen. Neem de veerboot, ontmoet de veerman, geniet van het uitzicht en eet paling in één van de vele eethuizen aan het water. Logieslogees is gelegen aan fietsknooppunt 76. Plan je fietsroute alvast online of maak gebruik van onze fietskaarten.

Go with the flow

Go with the flow

Met de HiDDen e-steps langsheen de Wase waterkant

Het Waasland is als een koppige stroom, die soms traag vordert en er dan weer vandoor scheurt met bruisend gemak. Geen betere plek om je gewoon mee te laten voeren op de eigenzinnigheid van de rivier. En daarbij de schoonste hoekjes, de grilligste geschiedenissen en de zachtste menselijke kant van het bestaan te ontdekken. 

Go with the Flow, noemen we dat hier. En dat kan je zelfs doen op twee kleine wieltje. Benieuwd?
Boek je e-step hier. Lara en Frederik van HiDDen bieden jullie 3 formules aan:

E-step your ride:

Gewapend met een uitgestippelde route en 2 e-steps trek je erop uit.
Starten doe je aan de kerk van Tielrode bij HiDDen (op wandelafstand van de bed&breakfast).
De HiDDen e-steps, inclusief een 2u durende uitgestippelde route, huur je voor € 25. (prijs per pesoon)

Stille Waters treatment Schelde:

Naast een uitgestippelde route en 2 e-steps staat er ook een tussenstop voor jou op het programma waar een apero box op je wacht.
Aperitieven tijdens het steppen doe je voor € 75. (voor 2 personen)
(inclusief huur steps en 2u durende uitgestippelde route)

║Stille Waters treatment Durme:

Geniet met je lief, man, vrouw, vriend of vriendin van een ontspannende tocht op de e-step met net dat tikkeltje meer.
Want na afloop van de tocht wacht er jullie nog een relax treatment (massage 30 min of spa pedicure) door Lara.
Relaxen na het steppen doe je voor € 130. (voor 2 personen)
(inclusief huur steps, 2u durende uitgestippelde route en aperobox op locatie)
 

Roomakker wandelroute

Roomakker wandelroute

Hier zijn water- en waadvogels baas

Deze 9km lange wandelroute laat je kennismaken met de samenvloeiing van de Durme en de Schelde, het zeldzame zoetwatergetijdengebied Tielrodebroek met slikken en schorren om je vervolgens via oude kerkwegels naar het provinciaal domein De Roomacker te brengen. Deze oude kleiputten zijn nu een mooi natuurgebied van 12 hectare. De wandeling gaat over verharde en onverharde paden.

Met de waterbus naar 't stad

Met de waterbus naar 't stad

Een retourtje Antwerpen

Fietsen langs de Schelde is sowieso al een plezier. Met de stroom aan je zijde trapt alles net iets vlotter. Maar deze route (25km) heeft veel meer voor je in petto: natuur, cultuur en uitstekende cafeetjes – om maar een paar dingen te noemen. Aangekomen aan de Scheldelei in Kruibeke hop je De Waterbus op die je vlotjes richting ’t Stad vaart, tot aan het ponton op het Steenplein. Een retourtje Antwerpen, een lange rit die je heel wat lekkers biedt. 

Reservatie van de waterbus vooraf is niet nodig maar check zeker even de website voor een volledig overzicht van de meest actuele vertrektijden.

Ontdek Steendorp en z'n Fort

Ontdek Steendorp en z'n Fort

het grootste uit de fortengordel van Antwerpen

Steendorp dankt niet alleen zijn ontstaan maar ook zijn naam aan de vele steenbakkerijen in de buurt. De voormalige kleiputten en het poldergebied Schouselbroek serveren je een unieke brok natuur, afgetopt met een dosis mystiek in het Fort met zijn uitzonderlijke vleermuizenkolonie. 13,3 km pure magie. Lees alles over de route hier.
foto: ©TOV

Ontdek het Waasland per Vespa

Ontdek het Waasland per Vespa

Een dag vol avontuur. Buon viaggio!

Ontdek het met uitsterven bedreigde Doel per Vespa.  Een verlaten dorpskern, waar je zeker halt moet houden in cafe "de Molen" voor een hapje en een drankje.  Daarna cruise je verder langs langgerekte vlakten die je helemaal tot rust laten komen. Na het doorkruisen van Kieldrecht, Meerdonk, Verrebroek, Sint-Gillis en Vrasene kom je opnieuw in de Beverse polders dit keer langs de andere kant bekeken, om dan je eindbestemming te bereiken. Deze prachtige route omvat 82 ongelooflijke kilometers. Zeker de moeite waard. Ontdek deze of één van de andere routes die Vespa Waasland te bieden heeft.  Hun formules en tarieven ontdek je hier.

Een architectuur-tje tijd

Een architectuur-tje tijd

de mooiste parels van Sint-Niklaas

Geniet van een inspirerende Art Deco wandeling doorheen Sint-Niklaas langs de architectuurparels die de 17de eeuw ons heeft nagelaten. De stad is toonaangevend wat deze opmerkelijke bouwstijl betreft. En omdat Sint-Niklaas zoveel meer is dan de grootste markt, loont het erg de moeite om deze route te volgen en de stad écht te leren kennen.  De stad Sint-Niklaas biedt immers twee unieke wandelingen aan. Ze leiden je langs de mooiste voorbeelden van deze kunststroming uit het interbellum. Je wandelt op eigen houtje of je gaat op pad met een gids. Want die weet dingen die jij niet weet. Nog niet, tenminste!  Dus ... plan je wandeling hier.  En ga op pad.

Met de laarzen aan het stropersbos in

Met de laarzen aan het stropersbos in

Fauna, flora, oorlogsgeschiedenis en smokkelwaar

Het Stropersbos, een van de grote Wase kleppers, is goed voor bijna 500 hectare indrukwekkende fauna en flora, aangevlijd tegen de Nederlandse grens. Grote grazers zorgen ervoor dat de heide hier duurzaam kan groeien. Dwars door het gebied loopt de Bedmarlinie, tijdens de Spaanse Successieoorlog een belangrijke verdedigingswal tegen onze noorderburen.  Ontdek de stroperbos wandelroute hier.

Eetcafé De Brabander te Tielrode

Eetcafé De Brabander te Tielrode

No nonsense keuken en een hart voor bier

Bierliefhebbers halen in deze oude brouwerij ongetwijfeld hun hart op. De kaart is er erg uitgebreid. 
Naast de vele bieren, tref je er een lekkere en uitgebreide keuken met vooral veel klassiekers op het menu.  

Je tafelt er in een authentieke en zeer stemmige horecazaak. Een gewelfde kelderverdieping met originele muurstenen, een lange praattoog, tussen verdieping met authentieke glazen brouwerijlaboratorium, lage zolderverdieping met houten gebinte, overal oude vloertegels, brouwerijsouvenirs, emailreclameborden en oude documenten over de brouwerij ...

Vijf minuten wandelen, met de neus richting de kerk.
Brasserie De Brabander is gelegen op 700m van logieslogees.

www.eetcafe-debrabander.be

Restaurant Wilford T te Temse

Restaurant Wilford T te Temse

Tafelen tussen kunst pur sang

Jong keukengeweld, Tom Vermeiren, die eerder al zijn strepen verdiende bij Clandestino en Likoké, verwelkomt jullie heel graag in zijn gastronomisch restaurant aan de Wilfordkaai. 

Hier gaat het om beleven, verrassen en vooral … genieten!
Gault&Millau - 14/20. Proud member of Flanders kitchen rebels, Young mastercooks of Belgium & Jong Keukengeweld.

Kwartiertje fietsen langsheen de Scheldedijk of tien minuten met de wagen.
Restaurant Wilford T is gelegen op 4,1km van logieslogees.

www.restaurant-wilfordt.be

Praat- en eetcafé De Kroon te Tielrode

Praat- en eetcafé De Kroon te Tielrode

Nieuw onder de kerktoren

Dagverse gerechten of een snelle hap. Een wijntje op dorpsplein. Of een koffietje met iets zoet bij (de crème brûlée schijnt heerlijk te zijn). Sinds 8 mei geeft Bart Moorthamer ons dorp wat extra fleur en waan je je nog meer in het Zuiden. Je kan in De Kroon terecht van woensdag tot en met zondag, telkens van 10 tot 22u. Een tafeltje reserveren doe je op 03 272 37 58.

Vijf minuten wandelen, als je het al niet gespot hebt bij 't binnenrijden van 't dorp.
De Kroon is gelegen op 700m van logieslogees.

facebook.com/dekroon

Bistro Tastu te Sombeke

Bistro Tastu te Sombeke

Share food, share memories

Samen tafelen dat is een eeuwenoud ritueel dat men met veel plezier doet. Maar zo komt ook de eeuwenoude discussie op tafel: wat neem jij? Daar wil ik ook wel eens van proeven!

Daar hebben ze bij Tastu een heerlijke oplossing voor: Foodsharing! Men wil jou op een leuke manier nieuwe smaken laten ontdekken en dit gaat het best door niet te weten wat je eet. Elke dag wordt een menu samengesteld dat past met de dag en het gevoel.

Kwartiertje fietsen langs de Durmedijk of tien minuten met de wagen.
Bistro Tastu is gelegen op 3,8km van logieslogees.

www.tastusombeke.be

Restaurant Bar Coupé te Temse

Restaurant Bar Coupé te Temse

oog voor detail, verfijnd en toch ongedwongen

Bar Coupé is een bar/restaurant in het oud historisch gebouw Temsica aan de oever van de Schelde. Daar ga je langs voor de gezelligheid, het lekkere eten of een drankje aan de authentieke toog. Het mooie uitzicht over de Schelde is de kers op de taart. 

Chef-kok Maarten Mertens kookt er met liefde voor het product. Na zijn opleiding Hotelschool in Coloma Mechelen en Hotelmanagement in Erasmus Hogeschool te Brussel deed hij heel wat werkervaring op bij heel wat grote namen zoals o.a.: Maison Bru (Frankrijk), 't Ebdiep (Sint-Amands), F&B Supervisor Hilton Antwerpen, Rascasse.
Sinds enkele jaren werkt hij als freelancer voor onder meer: 't Zilte, Belgocatering, Sergio Herman, Boxys, De Warande en The Glorious.

Kwartiertje fietsen langsheen de Scheldedijk of tien minuten met de wagen.
Restaurant Bar Coupé is gelegen op 4,6km van logieslogees.

www.service-coupe.com/bar-coupe

Restaurant Eyckerhof te Hingene

Restaurant Eyckerhof te Hingene

Klassiek met een twist in een dromerige omgeving

Eyckerhof is een toonbeeld van standvastige kwaliteit. Ferdy en Ann Debecker bouwden deze oude hoeve in het landelijke Bornem sinds 1987 om tot een vaste waarde. Het interieur in Flamant-stijl toont hun goede smaak. En laat ons het terras met zicht op de tuin en de polders niet vergeten. Wauw!

Van een man met zoveel ervaring verwacht men een klassieke keuken. Chef Debecker neemt inderdaad de tijd om sauzen op traditionele wijze en à la minute te bereiden. Dat proeft u aan hun diepgang. De zelfverzekerde chef komt ook wel eens origineel uit de hoek met een verrassend garnituur of speelse texturen. Maar dat gaat nooit ten koste van de klassieke basiswaarden.

De prijs-kwaliteitverhouding? Die is geweldig. Eyckerhof krijgt al meer dan 25 jaar een Michelin ster en dat is meer dan terecht!

Twintig minuten met de wagen over de brug van Temse.
Restaurant Eyckerhof is gelegen op 12,8km van logieslogees.

www.eyckerhof.be

Restaurant De Koolputten te Waasmunster

Restaurant De Koolputten te Waasmunster

verwen jezelf aan de Mirabrug

Bij De Koolputten dompelt men je onder in een unieke atmosfeer. Je bevindt je op een historische site waar restaurant en expositieruimte naadloos in elkaar overlopen. En het fenomenale uitzicht op de Durme en de Mirabrug doorheen de metershoge ramen krijg je er zomaar bovenop.

Dat complete plaatje vind je ook terug op je bord. De chef geeft zijn creatieve draai aan het klassieke restaurantmenu en tovert buitengewone gerechten op tafel die steeds betaalbaar blijven. 

Kwartiertje fietsen langsheen de Durmedijk of tien minuten met de wagen.
Restaurant De Koolputten is gelegen op 3,4km van logieslogees.

www.dekoolputten.be

Restaurant 't Korennaer te Nieuwkerken

Restaurant 't Korennaer te Nieuwkerken

Subliem in pure smaken, bekroond met Michelin ster

Chef-kok Edwin Van Goethem heeft zijn eigen stijl ontwikkeld. Hij weet altijd een ‘personal touch’ aan elk gerecht te geven, of het nu Frans, Italiaans, Spaans of Japans is. In zijn laatste culinaire creaties proef je nogal wat Japanse invloeden. Die verweeft hij subtiel in zeer persoonlijke gerechtjes. Primordiaal in Edwins keuken blijft de onverbiddelijke keuze voor eersteklas basisproducten. Niet te vergeten alles wat uit zijn eigen dorp komt. 

Het is duidelijk dat Edwins inspanningen vruchten afwerpen. Voor het 7de jaar op rij verdiende zijn gastronomisch restaurant namelijk een mooie 16/20 in de toonaangevende gids van Gault&Millau. 
Ook in de wereldbekende Michelingids heeft 't Korennaer 1* vermelding en dat voor het tweede jaar.

Vijfentwintig minuten met de wagen doorheen het Waasland.
Restaurant 't Korennaer is gelegen op 13,7km van logieslogees.

www.korennaer.be

Ristorante Bellavista te Temse

Ristorante Bellavista te Temse

Italië aan de Schelde.

Bellavista. Jong, licht en luchtig.

De vaste kaart voert je mee naar het lekkerste van Italië. Verleidt met verrassende specialiteiten. En dan is er ook nog dat betoverende zicht op de Schelde.

Kwartiertje fietsen langsheen de Scheldedijk of tien minuten met de wagen.
Ristorante Bellavista is gelegen op 4,1km van logieslogees.

www.ristorantebellavista.be

Lunchbar Soep&Zoet te Sint-Niklaas

Lunchbar Soep&Zoet te Sint-Niklaas

Je bent wat je eet ...

Soep&Zoet maakt de tongen los. Zin in zalig gezond of zondig zoet? Een gezellig kletsmoment in een ongedwongen sfeer? Spring gerust binnen. Elke dag serveren wij verse soepen, ambachtelijke boterhammen, rijkelijk belegde bagels, frisse slaatjes en huisgemaakte taart. Onze kaart biedt een gevarieerd aanbod van eerlijke smaken en ingrediënten, met veel aandacht voor het seizoen en de eigen streek.

Halfuurtje fietsen naar het stadscentrum van Sint-Niklaas of twintig minuten met de wagen.
Lunchbar Soep&Zoet is gelegen op 10km van logieslogees.

www.soepenzoet.be

Crèmerie Francois te Sint-Niklaas

Crèmerie Francois te Sint-Niklaas

Bijzonder ijs met respect voor traditie en smaak

Bij Crèmerie François waarderen ze de tradities van onze ambacht. Als één van de oudste ijssalons in België genieten ze al sinds 1928 van een onberispelijke reputatie en zijn ze ook één van de enige ijsbereiders die zelf nog rauwe melk pasteuriseren in eigen huis.
Waarom het ambachtelijk ijs van Crèmerie François zo lekker is?
Men kiest resoluut voor 100% natuurlijke ingrediënten. Die zitten boordevol smaak en ze zijn bovendien gezond. Additieven, surrogaten en smaakversterkers hebben we gewoonweg niet nodig. Het ambachtelijk ijs wordt bovendien met veel liefde, veel geduld en strikt volgens het oorspronkelijke recept van meneer François uit 1928 gedraaid. En dat proef je!

Van een heerlijk ijsje geniet je na een half uurtje fietsen of twintig minuten met de wagen.
Crèmerie François is gelegen op 12km van logieslogees.

www.cremerie-francois.com

Cocktailbar Strafbar te Sint-Niklaas

Cocktailbar Strafbar te Sint-Niklaas

Cocktail cool

De bekende Sint-Niklase horeca-ondernemer Olivier 'Olly' De Westelinck is met 'Strafbar' aan een nieuw hoofdstuk begonnen. Het horecapand op het Regentieplein, waar tot voor kort 'Barfly' was gevestigd, richtte hij volledig opnieuw in, samen met het lokale, creatieve interieur- en meubelbedrijf Piraat. Het resultaat is verrassend, warm en stijlvol. Met Strafbar mikt hij nu vooral op cocktails. 

Halfuurtje fietsen naar het stadscentrum van Sint-Niklaas of twintig minuten met de wagen.
Cocktailbar Strafbar is gelegen op 11,8km van logieslogees.

www.strafbar.be

HiDDen Lifestyle te Tielrode

HiDDen Lifestyle te Tielrode

Op amper 5 minuten wandelen van logieslogees vind je HiDDen.  
Beauty, care, health, store and things.  
HiDDen Lifestyle is een uniek verhaal voor iedereen. De plek om de dagelijkse drukte te ontvluchten. Lara en Frederic vinden het leuk mensen samen te brengen, te verwennen en goed te doen voelen.

HiDDen streeft naar een goede en gezonde levensstijl. Een fijne plek om te ontspannen, te blijven hangen of gewoon even langs te komen. HiDDen is een beleving voor jezelf en één die je kan delen met vrienden ver weg van de drukte. Stap voor stap dichterbij wat tijd voor jezelf en voor elkaar. You are here now, relax.

Verwen je huid, je geest en je zintuigen met de weldaden van een professionele verzorging in het “Hidden-schoonheidsinstituut”. Met respect voor de complexe natuur van je huid, bepalen we in samenspraak een behandeling op maat. 
Beauty for two, relax for two.  Een duomassage boek je hier.

https://hiddenlifestyle.be

Atelier lachaertdhanis te Tielrode

Atelier lachaertdhanis te Tielrode

Both halves of the Belgian artist duo, Sofie Lachaert and Luc DHanis,  graduated at the Royal Academy of Fine Arts and Higher Institute for Fine Arts Antwerp. Out of their years of artistic collaboration they created a symbiotic language that seamlessly interweaves conceptual, applied and visual arts, philosophy and craftsmanship.

The scope of the artists’ work goes well beyond the conventional: they prefer to create an idiosyncratic habitat above artificially pushing themselves between the well-defined boundaries of the different genres of arts and crafts. Their pieces have hidden levels of meaning and interpretation, resulting in layered metaphors that take on autonomous lives. Like in a film set, multiple carefully crafted realities persuade the audience to take a step inside, to look closer. Consistent with the desire to define their own habitat the duo also creates scenographies for their own works, as well as contextual environments for theatrical productions and museum presentations around the world. 

www.atelierlachaertdhanis.com

Verbeke Foundation te Kemzeke

Verbeke Foundation te Kemzeke

De deur van de Verbeke Foundation binnenwandelen is als door een konijnenpijp sjezen en in een totaal andere wereld belanden. Alice in Verbeke Land!

Conventies en regels? Weg ermee. Welkom in het land van onbegrensde creativiteit. Geef je ogen de kost. Keer je brein binnenstebuiten. Absorbeer unieke kunstwerken als een spons en voel die buitenwereld stilletjes vervagen. Hier zijn geen beperkingen, tenzij die van jezelf.

De Verbeke Foundation – handig gelegen langs de A11 in Kemzeke – bundelt kunstwerken die je zintuigen op scherp zetten. Van o-zo-schoon tot een mindf*ck-van-jewelste. Je strompelt en ontdekt en verbaast jezelf over de wonderen van de menselijke geest. Nieuwere, verrassende kunstenaars schurken hier aan tegen gerenommeerde artiesten die je perceptie van de realiteit vrolijk op z’n kop zetten. Klinkt goed? Sleur jezelf dan gerust door de konijnenpijp, Alice, en kom langs.

www.verbekefoundation.com

Thermen Katara te Belsele

Thermen Katara te Belsele

Met niet minder dan 10.000 m² saunaplezier is er voor ieder wat wils en ruimte voor jezelf. Maak een heuse reis door de wereld van sauna & wellness: het romeins voetenbad, de oosterse relaxatieruimte, de arabische & panoramasauna, de marokkaanse scrub- & verzorgingsruimte, het turkse stoombad, de finse opgietsauna, de japanse sauna en de infraroodsauna. Droom weg in onze bijzonder veelzijdige wellnessperiferie van jacuzzi's, neveldouches en veel meer. In een van de grootste saunatuinen van het land vind je meer dan voldoende ligstoelen aan en rond het verwarmde zwembad met bubbelbanken, waterval en waterstraat. 

www.katara.be

Kasteel d'Ursel

Kasteel d'Ursel

Iedereen Hertog!

In het Kasteel d’Ursel word je uit het niks eeuwen terug in de tijd geschoten. Je wandelt op deze plek een wondere wereld van burchten en kastelen binnen, waar je de adem van de verdwenen adel in elke kamer hoort zuchten. 

Doorheen het jaar worden in en rond het kasteel verschillende evenementen en concerten georganiseerd. De uitgelezen gelegenheid om een streepje cultuur mee te pikken én het kasteel te bezoeken. 
Uiteraard ben je ook gewoon welkom voor een vrij bezoek of een fikse wandeling doorheen het kasteelpark. Tip: ga ’s avonds eens langs, dan is het kasteel feeëriek verlicht en komt het nóg mooier tot z’n recht.

Wil je het kasteel d’Ursel bezoeken? Surf snel naar de website van het kasteel en bekijk de openingsuren en geplande evenementen.

 

Concertzaal De Casino te Sint-Niklaas

Concertzaal De Casino te Sint-Niklaas

De Casino wil alle segmenten van haar breed publiek een gedifferentieerd, kwalitatief en hedendaags muzikaal programma aanbieden. Onder de noemer kwalitatief horen de termen dynamisch, duurzaam, waardevol en vernieuwend thuis. De Casino kiest resoluut voor een interculturele affiche en een concertaanbod zonder verstikkende grenzen aan de muzikaliteit. 

De Casino Café werd in 2020 grondig gerenoveerd tot een moderne club. De volledige benedenverdieping (met ook passage en terras) en de concertzaal boven werden daarbij geconcipieerd als één geïntegreerd geheel en de realisatie van een extra clubpodium stond bij de renovatie centraal.

De inrichting geschiedde door een uniek Waas artistiek collectief: Atelier Piraat (Pieter Van Snick en Raf Vaerewyck), Createlier (Patrick Hemelaer) en kunstenaars Klaas Borms en Pat Riské, in samenwerking met architect Luc Vydt (Architectenstudio), G Build (Lokeren) en DC-vormgever Anton Marin (Power & Glory). Het betreft een moderne inrichting met seventies-feel, Americana-elementen en Las Vegas-grandeur.

De keuken van De Casino Café is open van 18u tot middernacht. Je kan niet reserveren op voorhand.   Alle borden, schotels en bestek, rietjes in De Casino Café bestaan uit natuurlijke grondstoffen en biologisch afbreekbare materialen, zoals suikerrietpulp, avocadopitten, maiszetmeel en suikerbiet.

www.decasino.be

Bioscoop Siniscoop te Sint-Niklaas

Bioscoop Siniscoop te Sint-Niklaas

Op een boogscheut van de markt van Sint-Niklaas, vlak naast het station, bevindt zich Siniscoop. Het gebouw beslaat een totale oppervlakte van 19.500 m2 en omvat een bioscoop met 8 zalen, een winkelgalerij, horecazaken en diverse ontspanningsfaciliteiten waardoor de bezoeker een ruim en gevarieerd aanbod heeft aan ontspanning, zowel 's avonds als overdag. 

www.siniscoop.be

Kunstplatform WARP te Sint-Niklaas

Kunstplatform WARP te Sint-Niklaas

WARP is een platform voor hedendaagse beeldende kunst. Het ontstond in 2006 en werkt vanuit Sint-Niklaas in de regio Waasland. Het letterwoord staat voor 'Wase Artistieke Projecten'. Als werkwoord verwijst ‘warpen’ ook naar de creatieve transformatie van een omgeving vanuit een punt.

WARP organiseert zijn activiteiten vanuit het huis Jan Buytaert. Via de nalatenschap van kunstenaar Jan Buytaert (1939- 2011) beheert WARP dit 19de-eeuws herenhuis met tuin (1000m²) en zijn kunstwerken, pal in het centrum van Sint-Niklaas. Het huis onderging grondige renovaties om er volwaardige tentoonstellingsruimtes met plaats voor lezingen en ondersteunende activiteiten van te maken. 

www.warp-art.be

Musea te Sint-Niklaas

Musea te Sint-Niklaas

Het SteM, ook wel het Stedelijk Museum Sint-Niklaas genoemd. Als je een duikje wilt nemen in de geschiedenis van de stad én het Waasland, kom je hier vast aan je trekken. 

Een voormalige textielfabriek in het stadscentrum werd omgebouwd tot een cultuurhistorisch museum. Je wandelt er langs de etalage van de geschiedenis van de stad Sint-Niklaas en de regio Land van Waas. De stem van de mens neemt je mee op een traject doorheen de tijd, van de prehistorie tot de 21ste eeuw. In drie verhaallijnen tonen wij met honderden voorwerpen, documenten, beeld en geluid de evolutie van Sint-Niklaas en het Waasland. 

Ook de Salons mag je zeker niet skippen. Daar hangen authentieke schilderen van Rubens, meneer. En een tableau van Ensor, mevrouw. Een mens zou voor minder een Salontje doen. 

En dan is er nog een klepper: cartograaf Mercator. De man die ons een beter beeld van de wereld gaf. Dit genie werd hier geboren – ’t is te zeggen: in Rupelmonde – en dat kan natuurlijk niet zomaar passeren. Hoewel hij al in de 16de eeuw zijn stempel drukte, is die nog goed bewaard gebleven. In het Mercatormuseum volg je zijn levensloop en ontdek je de geschiedenis van de cartografi.

https://www.museasintniklaas.be

Instagram Facebook

Credits and Copyrights All rights reserved. | Privacy | Disclaimer

Website design & development by Logo Popkorn